Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skolbarnen invigde nya gång- och cykelvägen i Hedenäset

Trafikverket satsar på gång- och cykelvägar för att öka trafiksäkerheten och för att skapa smidiga vägar för gående och cyklister. Nu är gång- och cykelvägen i Hedenäset invigd.

Den nya gång- och cykelvägen i Hedenäset som är 2,1 kilometer lång och har belysning invigdes förra veckan. Trafikverket klippte bandet tillsammans med eleverna på Hietaniemi Friskola i Hedenäset.

- Vår satsning på gång- och cykelvägar är en viktig pusselbit för att öka trafiksäkerheten och tillgängligheten, säger Helena Eriksson, regional direktör i Trafikverket Region Nord. Under de senaste åren har vi färdigställt flera gång- och cykelvägar.

I Hedenäset är vägen smal och tidigare fick de som gick eller cyklade samsas med bilarna. Nu har det blivit enklare och säkrare att gå och cykla. Skolbarnen i byn kan ta cykeln eller gå till skolan.

-  Det är väldigt roligt att vi kunde inviga tillsammans med eleverna. Det är mycket för barnens skull som vi byggt den här gång- och cykelvägen, säger Helena Eriksson.

Under dagen fick eleverna också lära sig mer om trafiksäkerhet och vad man ska tänka på när man är ute i trafiken, via NTF.

Gång- och cykelvägen började byggas våren 2018 och färdigställdes under hösten samma år. Ett fåtal justeringar ska göras 2019.

Några av de senast färdigställda gång- och cykelvägarna i Norrbotten: Björsbyn, Åbergstorp-Sävast, Kallax-Bergnäset, Pajala, Hortlax.