Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg och resenärer på Örebro Södra
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket förstärker säkerheten på Örebro södra

Örebro södra är en olycksdrabbad station. Nu bygger Trafikverket en gångbro för säkrare passager. Samtidigt fortsätter arbetet mot spårspring. Den 10 oktober 2018 finns vi på plats för att berätta mer.

Onsdagen den 10 oktober finns Trafikverket, tågoperatörerna och Polisen på plats vid Örebro södra för att informera om riskerna med att vistas i spårområdet. Det är inte bara livsfarligt, utan dessutom en olaglig handling som kan leda till dryga böter. Många förseningstimmar orsakas också av att tågen måste stoppas eller sakta ner när någon befinner sig i spårområdet.

Vid Örebro södra finns i dag en markerad personövergång där många människor passerar spåren dagligen. Området är olycksdrabbat. Trafikverket bygger nu en gångbro över spåren och i samband med det byter vi också ut stängslet till ett högre och kraftigare. Vi gör det för att öka säkerheten för gångtrafikanter. Bron ska vara färdig under våren 2019.

Kom och träffa Trafikverket, tågoperatörerna och Polisen vid Örebro södra den 10 oktober 2018.

Läs mer om projektet på projektsidan:
www.trafikverket.se/orebro-sodra-gangbro