Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Kumla järnvägsstation. Foto: Kumla kommun.

Störande arbeten vid Kumla järnvägsstation

Under Kristi himmelsfärdshelg, från och med torsdag 30 maj till och med söndag 2 juni, kommer Trafikverket att behöva arbeta dag- och nattetid vid Kumla järnvägsstation. Under denna tid är banan helt avstängd och ingen reguljär trafik går på järnvägen.

Bullrande maskiner och ökad byggtrafik

Våra maskiner kan bullra och byggtrafiken i området ökar. Vi byter bland annat ut fem spårväxlar och rustar en del spår. Vi genomför också vissa för- och efterarbeten, men dessa sker i huvudsak under dagtid. Vi räknar med att avsluta vårt arbete i slutet av juni månad.

Förseningar och höga kostnader

Anledningen till arbetena är att anläggningen är gammal och sliten och behöver bytas ut. Många fel och anmärkningar finns i dag i anläggningen som ger upphov till höga kostnader och förseningar i järnvägstrafiken.

Spårspring är strängt förbjudet

Vi vill gärna förtydliga att det förekommer byggtrafik fastän det inte går någon reguljär tågtrafik. Vi vill också påminna allmänheten att det är totalt förbjudet att beträda spårområdet.

Vi hoppas på din förståelse

Vi hoppas att du som bor i närheten har överseende med eventuella störningar från bullrande maskiner och ökad byggtrafik.

Ersättningstrafik

För att få reda på eventuell ersättningstrafik under avstängningstiden ber vi dig att ta kontakt med respektive tågoperatör.