Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilar i kö på en väg med ett räcke intill.

Vi asfalterar om väg 49 mellan Aspa och Gustavstorp

Den 21-29 juni lägger vi ny beläggning på väg 49 mellan Aspa och Gustavstorp i båda riktningar. Arbetet medför begränsad framkomlighet. Den norrgående trafiken leds om på en enskild väg, medan den trafik som ska söderut stannar kvar på riksvägen.

För att genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer vi att leda om den norrgående trafiken på en enskild väg. Den södergående trafiken kommer att vara kvar på väg 49 under hela arbetet.

Arbetet sker dagtid. Vi arbetar mellan klockan 06.00 och 21.00, måndag-torsdag. Inget arbete sker från klockan 16.00 torsdagen den 24 juni, dagen före midsommar. Arbetet återupptas sedan måndagen efter midsommarhelgen.

– Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö, säger projektledare Kenneth Eriksson.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka en vecka.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den något förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.