Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi utreder vägstråket mellan E4 och Kolmården

Trafikverket har startat en åtgärdsvalsstudie för att hitta de bästa sätten att öka framkomligheten från E4, genom Krokek, till Kolmårdens Djurpark. Målet är att förbättra tillgängligheten och skapa förutsättningar för en växande region.

Trafikverket börjar nu en åtgärdsvalsstudie i Norrköpings kommun för sträckan mellan E4:an och Kolmårdens Djurpark, genom orterna Krokek och Kolmården. Vägarna är smala, krokiga och inte anpassade efter dagens trafikflöden.

När det är högsäsong i Kolmårdens djurpark blir det ännu större trafikflöden. Det skapar i sin tur problem för dem som arbetar och lever i området att ta sig fram. Dessutom påverkar det trafiksäkerheten.

Norrköping kommun ingår i en växande region med ökade trafikflöden i Krokek och Kolmården.

Syftet med åtgärdsvalsstudien är att:

  • se över befintliga och framtida brister i transportsystemet
  • föreslå och rekommendera åtgärder som ger ett tillgängligt, säkert och hållbart transportsystem för bil- och kollektivtrafik på sträckan.

Trafikverkets målsättning är att förbättra framkomligheten för boende och verksamma i området samt för besökarna till djurparken och att skapa en mer tillgänglig förbindelse. Det bidrar samtidigt till den regionala utvecklingen i området.

Samarbete med regionen

Studien genomförs i samarbete med regionala och berörda lokala aktörer.

Trafikverket kommer har ett nära samarbete med:

  • Norrköpings kommun
  • Region Östergötland
  • Östgötatrafiken,
  • Kolmårdens Djurpark.

Trafikverkets slutrapport med rekommenderade åtgärder beräknar vi vara klar hösten 2018.

Mer information om åtgärdsvalsstudier