Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetsskylt.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny asfalt på väg 55 mellan Åby och Södermanlands länsgräns

Vecka 33-36 genomför Trafikverket ett underhållsarbete på väg 55 mellan Yxbacken och Södermanlands länsgräns. Vägen är sliten och asfalten behöver bytas ut. Syftet är att förbättra säkerheten och framkomligheten på vägen.

Arbetet innebär trafikstörningar med en förlängd restid för alla som trafikerar sträckan mellan Norrköping och Katrineholm. Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka två veckor.

Omledning eller överledning för södergående trafik

För att kunna genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer den södergående trafiken antingen att ledas om via Rejmyre, eller ledas över till den motsatta körriktningen. Överledningen innebär att där vägen är tvåfilig kommer det vara mötande trafik, med ett körfält i varje riktning.

Sträckan mellan Åby och Yxbacken kommer också att få ny asfalt, men först i oktober. Det beror på alla den tung trafik som just nu trafikerar sträckan med anledning av byggnationen av Kardonbanan i Norrköping.

Planera resan och visa hänsyn

Tänk på att planera er resa och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden. Tack för visad hänsyn och förståelse för det pågående arbetet!