Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Risk för kö i Söderköping under sommaren

Varje sommar bildas det milslånga köer på E22 i anslutning till Söderköping. Främst beror det på trafikströmmarna till och från Kalmar/Öland.

Köerna genom Söderköping under sommaren är ett välkänt fenomen för de som passerar staden. Det handlar om milslånga köer i kombination med broöppningar och trafiksignaler. Kötiden kan uppskattningsvis uppgå till 30-60 minuter.

Optimerade trafiksignaler och renoverad bro

För att öka framkomligheten har vi optimerat våra trafiksignaler på sträckan, samt renoverat Klevbrinksbron som går över Göta kanal. Vi genomför heller inga vägarbeten på dagtid under högsäsongen, från mitten av juni fram till mitten av augusti, ifall det inte är akuta arbeten som måste åtgärdas av trafiksäkerhetsskäl.

Förbifart Söderköping, en ny väg som innebär att trafiken passerar väster om staden, projekteras just nu för fullt. Planerad byggstart är 2022, med cirka tre års byggtid.

Planera din resa

Så tänker du resa via Söderköping i sommar? Tänk på att planera din resa och ta höjd för begränsad framkomlighet.