Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Hissarna vid Mjölby station stängs av för att moderniseras

Hissarna på plattformen och vid stationshuset i Mjölby är slitna och har utsatts för skadegörelse och behöver fräschas upp och moderniseras. Arbetet beräknas pågå från onsdag den 14 april kl. 8:00 till och med fredag den 30 april kl. 17:00.

Vi kommer att uppdatera tekniken i hissarna och förbättra utseendet, för att på så sätt höja både driftsäkerheten och öka tryggheten för resenärerna. De nuvarande hissdörrarna av metall byts ut och ersätts med glasdörrar, vilket ger ett bättre ljusinsläpp och ökar tryggheten.

Onsdag den 14 april startar arbetet med hisschakten och då är båda hissarna avstängda mellan kl. 8:00–14:00. Övrig tid går hissarna att använda som vanligt. Därefter, från måndag den 19 april kl. 8:00 till fredag den 23 april kl. 17:00, kommer hissen på stationssidan att vara helt avstängd medan hissen som går till mittplattformen fungerar som vanligt. Måndag den 26 april kl. 8:00 till fredag den 30 april kl. 17:00 är hissen till mittplattformen helt avstängd men då är hissen på stationssidan åter öppen.

Vad innebär avstängningen av hissarna?

Trapporna i stationshuset kommer att vara öppna som vanligt, det är bara hissarna som är avstängda. När hissen på stationshussidan stängs av finns en ramp att tillgå, som ansluter till och från gångtunneln från östra sidan. När hissen till mittplattformen stängs av behöver man ta sig längst söderut på pendlarparkeringen och passera över plankorsningen med bommar för att därifrån ta sig till själva mittplattformen. För de som brukar använda hissarna innebär avstängningen en försämrad framkomlighet och man får räkna med lite längre restid.