Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Loket heter B 1429, byggt av Motala Verkstad 1919

Loket heter B 1429, byggt av Motala Verkstad 1919.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ångtåg besöker Malmö Central

På lördagen den 10 december kommer ett gammalt ånglok från 1920-talet tillhörande Sveriges järnvägsmuseum i Gävle till Malmö Central. Under eftermiddagen finns det möjlighet att gå ombord på tågets vagnar från 1940-50 tal.

Förutom ångloket från 1920-talet medföljer åtta vagnar från 1940-50 talet och ett ellok från 1967. I restaurangvagnen finns konstverk av intarsia som visar Malmö och Göteborg.

– Vi är måna om att tillgängliggöra Sveriges järnvägsmuseums tåg i hela Sverige. Just det här ångloket och dess vagnar kör vi endast 10-15 körningar per år, så detta är ett unikt tillfälle att få ta del av en rullande historia, säger Henrik Reuterdahl, avdelningschef på Sveriges Järnvägsmuseum, Trafikverket.

Fram till 14-tiden finns det möjlighet att gå ombord i vagnarna. Det kommer också att finnas personal på tåget som berättar om tågets interiör och exteriör. Senare på lördagseftermiddagen kommer tåget av avgå för att köra tillbaka till Järnvägsmuseet i Gävle.