Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rulltrapporna på Hässleholms station är stängda

Vi har av säkerhetsskäl stängt samtliga rulltrappor på stationen i Hässleholm. Under tiden som rulltrapporna står stilla hänvisar vi till de fem hissar som finns i stationsområdet och beklagar de olägenheter som detta skapar.

Rulltrapporna  åter i drift

Alla rulltrapporna på Hässleholms station är åter i drift sedan vecka 7, 2017. 

Rulltrapporna på Hässleholm Centralstation har stängts av tillsvidare. Efter en inspektion står det klart att flera steg i rulltrapporna behöver bytas ut då misstänkta förslitningsskador upptäcktes.

Vi sätter alltid säkerheten främst och vi arbetar aktivt med att alla människor ska kunna ta sig fram och ut i samhället på ett smidigt och tryggt sätt. I juletider vet vi att stationen i Hässleholm får extra många besökare. Under tiden som rulltrapporna står stilla hänvisar vi till de fem hissar som finns i stationsområdet och beklagar de olägenheter som detta skapar.

Extra väktare finns på plats för att hjälpa till

Extra väktare kommer finnas på plats de närmsta dagarna för att hjälpa resenärer att ta sig till och från perrongerna på bästa sätt. För att minska trycket på hissarna när många vill använda dem kan väktarna, så långt det är möjligt, hjälpa resenärer med tungt bagage i trapporna.

Ännu inte klart när vi kan öppna rulltrapporna  igen

Vi har tillsammans med Jernhusen sedan tidigare planerat för ett utbyte av de gamla rulltrapporna. Vi tittar tillsammans på olika lösningar för att så snabbt som möjligt få igång rulltrapporna på ett säkert sätt. I nuläget går det inte att säga när vi kan börja använda rulltrapporna igen.

Vi försöker åtgärda detta så fort vi bara kan. Vi beklagar de problem och olägenheter som dessa driftstopp orsakar.