Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya satsningar ska förebygga förseningar mellan Åstorp och Hässleholm

I mitten av juli börjar arbetet med att förbättra järnvägssträckan mellan Åstorp och Hässleholm. Detta möjliggör på sikt en hastighetshöjning som ska öka punktligheten längs sträckan.

Pendlingen har ökat kraftigt mellan Helsingborg och Hässleholm. På sträckan mellan Hässleholm och Åstorp går det över 100 tåg per dygn. I mitten av juli påbörjar Trafikverket därför en ombyggnation på sträckan för att kunna förebygga förseningar och på sikt kunna öka hastigheten från dagens maximala 130 kilometer per timme till 160 kilometer per timme.

Bland annat kommer korsningar med väg att byggas bort, anpassning av signalsystemet göras, och trafiksäkerheten ökas med hjälp av ett förbättrat övervakningssystem.

– Vi har lagt den största delen av ombyggnaden under nattetid måndag till torsdag och på enstaka helger för att stoppen ska påverka trafiken så lite som möjligt, säger Henrik Andersson, projektledare på Trafikverket.

Avstängningar krävs för att garantera säkerheten för de som arbetar längs spåret. Någon möjlighet till omledning finns inte då det bara finns ett spår på sträckan.

Inställda tåg mellan Hässleholm och Åstorp

Mellan den 17 juli 2017 och den 7 december 2017 är tågen inställda från och med natt mot tisdag till och med natt mot fredag mellan klockan 21:10 och 05:00. Vecka 29, 32, 34, 39, 43 och 48 är tågen även inställda på helgerna främst kvälls- och nattetid.

Bussar ersätter i möjligaste mån inställda tåg. För mer information om ersättningstrafik besök Skånetrafikens app eller hemsida.