Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya mötesspår ska öka punktligheten på Ystadbanan

Med hjälp av två nya mötesspår längs Ystadbanan ska flexibiliteten och punktligheten för tågtrafiken öka. Från 20 juli 21.00 till 24 juli 04.55 ställs alla tåg mellan Hyllie och Svedala in medan vi bygger.

Det är kapacitetsbrist på Ystadbanan och för att kunna öka punkligheten för Pågatågen behövs fler platser där tågen kan mötas. Nu bygger vi två nya mötesspår, ett i Skabersjö och ett i Vilhelmsborg (Svarte). Målet är en ökad punktlighet som i sin tur kan locka fler resenärer att åka kollektivt.

Arbetet inleds under juli. Mötesspåret i Skabersjö planeras vara klar i augusti medan arbetet i Vilhemsborg (Svarte) kommer pågå fram till december 2017.

Inställd tågtrafik

Mellan torsdagen den 20 juli klockan 21.00 och måndagen den 24 juli klockan 04.55 ställs alla tåg in mellan Hyllie och Svedala. Natt mot fredagen den 21 juli är även vissa tåg inställda mellan Ystad och Hyllie. Bussar ersätter de flesta tåg och Skånetrafiken hänvisar även till regionbussar.

I samband med inkoppling av mötesspår i Vilhelmsborg (Svarte) stänger vi av tågtrafiken mellan Simrishamn och Rydsgård 12-19 november 2017.

Det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Sök därför din resa på Skånetrafikens webbplats eller i deras app.