Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi bygger räcken för att skydda Landskronas vattentillgångar

För att ge ett ökat skydd för Landskrona kommuns vattentillgångar bygger vi skyddsräcken på E6 mellan trafikplats Landskrona S och Landskrona N vid Tullstorp. Framkomligheten på E6 begränsas från 21 augusti till mitten av oktober.

Måndagen den 21 augusti börjar vi bygga 500 meter långa skyddsräcken i bägge körriktningarna på E6 i Tullstorp. Arbetet beräknas vara klart i mitten av oktober.

Vattentäkten i Tullstorp ligger intill E6 och är en viktig reservvattentäkt för Landskrona kommun. Den används som ett alternativ om den ordinarie vattentäkten skadas. Vi bygger skyddsräcken på E6:an för att bevara vattenkvaliteten och skydda vattentäkten vid en eventuell trafikolycka. 

Begränsad framkomlighet på sträckan 

För att skapa en trafiksäker miljö för entreprenörer och trafikanter sätts hastigheten ned förbi arbetsområdet och en barriär kring området sätts upp. Körfältet närmast mittremsan stängs av under två förlängda helger (fredag klockan 18.00-måndag klockan 06.00). Det innebär att det finns ett körfält i vardera körriktning, istället för två som normalt.

Framkomligheten längs sträckan blir därför begränsad från slutet av augusti till mitten av oktober. Planera din resa och välj gärna vägar som är mindre trafikerade.