Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort intresse för E6:ans framtid

Trafikverket genomför en åtgärdsvalsstudie om E6 genom Skåne. Det finns ett stort intresse och en mängd olika åsikter om vägens funktion idag och i framtiden. Därför bjöd Trafikverket in till ett kunskapsseminarium.

Den 24 november fylldes Malmö Live av politiker, tjänstemän i kommunerna, representanter från näringsliv, räddningstjänst, polisen och intressenter. Över 120 personer visade sitt intresse för E6:an och den åtgärdsvalsstudie som vi under en längre tid har genomfört.

Trafikverket presenterade tillsammans med konsult från Ramböll några intressanta nedslag i studien och – det som många var särskilt nyfikna på – ett antal förslag på åtgärder. Dagen avslutades med en paneldebatt. E6 genom Skåne har de senare åren blivit alltmer störningskänslig, större allvarligare olyckor och mindre incidenter skapar snabbt köbildning och därmed blir restiden mycket oförutsägbar under vissa timmar på dygnet.

Åtgärderna ska på ett smart sätt lösa några av vägens problem i dag och förbereda sträckan för framtidens utmaningar. I början av 2018 är studien klar och rapporten för åtgärdsvalsstudien släpps.