Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Återvinningsföretag vinner ett av södra Sveriges tyngsta miljöpriser

Det sydsvenska familjeföretaget Carl F tilldelas Årets Lyft 2018. Företaget får priset för sitt idoga miljöarbete med sina transporter och för att miljön står i centrum för hela verksamheten.

Priset delades ut under tisdagen av landshövding Anneli Hulthén, som också är ordförande för Godstransportrådet Skåne och Blekinge.

Det sydsvenska återvinningsföretaget Carl F känns igen på sina karakteristiska containers, i färgerna gult och orangerött. Företaget kör alla sina lastbilar på det fossilfria bränslet HVO och följer bränsleförbrukningen noggrant. Målet är att sänka förbrukningen varje år genom att informera och utbilda förarna. Utbytesplanen innebär en genomsnittsålder på fyra år för vagnparken och samtliga fordon kan därmed hålla en god miljöprestanda.

– Det är viktigt att uppmärksamma företag som arbetar med sådana här frågor och som dessutom har låtit miljöfrågorna bli en del av vardagen, säger Anneli Hulthén.

– Det syns och märks inte alltid, men det gör en väldig nytta för samhället och individen. Det vill vi lyfta fram. Carl F ligger långt framme inom sitt område, tack vare sin innovationsrikedom och ett stort engagemang i hållbarhetsfrågorna, fortsätter hon.

Motiveringen till årets pris är:

"Carl F AB omsätter i praktisk handling det i deras miljöpolicy uttalade målet att vara en del i skapandet av ett hållbart samhälle. Kreativitet och innovativa investeringar tillsammans med ett stort engagemang inom företagets samtliga verksamhetsområden utgör basen för deras framgång. Företaget visar att arbetet för en hållbar omvärld ständigt öppnar nya möjligheter till lönsam utveckling som är till gagn både för dem själva samt vårt gemensamma samhälle."