Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi vill veta vad du tycker om våra planer för riksväg 23

Trafikverket planerar att bygga om vägen mellan Tjörnarp och Sandåkra till en mötesfri 2+1 väg för att öka trafiksäkerheten mellan Höör och Hässleholm. Vi bjuder nu in till ett öppet hus för att berätta om projektet och få veta vad du tycker.

Varmt välkommen onsdagen den 6 mars 2019 kl. 16-20 i Tjörnarps Församlingshem, Landsvägen 54, Tjörnarp.

Du kommer att få information om

•Samrådsunderlaget för vägplanen
•Vägplanens formella handläggning
Om du vill förbereda dig inför mötet finns underlag under Dokument på www.trafikverket.se/rv23-hoor-hassleholm    

Synpunkter

De närvarande får tillfälle att lämna synpunkter på samrådsunderlaget direkt på mötet. Synpunkter på samrådsunderlaget kan även fram till 20 mars 2019 lämnas via brev till Trafikverket, Ärendemottagningen, Investering, Box 810 , 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se. Ange diarienummer TRV 2017/81394.

Om projektet

Riksväg 23 är en viktig regional väg som förbinder delar av Småland och Skåne, samt sydvästra Skåne med Hässleholm. Den är viktig för såväl långväga resor och transporter som arbetspendling. Trafikverket planerar att förbättra 13 kilometer av vägen för att öka säkerheten för dig som färdas på sträckan. Tidigast byggstart planeras till 2022 och åtgärderna beräknas vara klara för trafik 2025.

Vad planerar Trafikverket att göra?

• Mötesseparering: 2 + 1 väg med mitträcke.
• Hastighetsförändring: Hastigheten ska bli 100km/h.
• Möjlighet till gång – och cykling: Gång – och cykelport i Tjörnarp. Vi utreder även åtgärder för möjligheter till gång – och cykling mellan Sösdala/Norra Mellby.