Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu invigs Sydkustleden!

Den 2-3 juni invigs Sveriges tredje nationella cykelled som sträcker sig mellan Simrishamn och Helsingborg. Trafikverket deltar på invigningsceremonin på Malmö C den 3 juni.

Sydkustleden är Sveriges tredje nationella cykelled för turism och rekreation. Kattegattleden och Sydostleden är de andra två nationella lederna. Tillsammans bildar de en sammanhängande cykelled som är 90 mil lång med stor variation i både natur och upplevelser utmed kusten.

I arbetet med Sydkustleden har Trafikverket samverkat med ett flertal aktörer för att öka förutsättningarna för en attraktivare, smidigare och säkrare cykling.  Bland annat har Trafikverket bidragit till finansieringen av skyltningen av leden samt granskat och bedömt trafiksäkerheten. 

Cykeltrafiken viktig för ett hållbart transportsystem

- Vi vill skapa ett levande och tillgängligt Skåne genom effektiva åtgärder som förbättrar framkomligheten och säkerheten för cyklister. Genom att skapa fler attraktiva gång- och cykelmiljöer bidrar vi tillsammans till förbättrat klimat, minskad bilträngsel och en stärkt turistnäring i Skåne, säger Jens Möller, ställföreträdande regiondirektör på Trafikverket region syd.

Tal, panelsamtal och chatt på invigningsceremoni

Region Skåne står som huvudansvarig för invigningen, och själva invigningsceremonin hålls vid nordvästra ingången vid Malmö C på måndag den 3 juni, med start klockan 12.00.

Invigningstal startar klockan 15:00 och hålls av Jens Möller, ställföreträdande regiondirektör, Trafikverket Region Syd  samt Anna Jähnke, Regionala utvecklingsnämndens ordförande, Region Skåne. De blir även ett panelsamtal där fler aktörer deltar.

Har du frågor kring cykling har du möjlighet att chatta med representanter från Trafikverket och Region Skåne den 3 juni mellan klockan 14.00-15.00 via Sydkustledens Facebooksida www.facebook.com/SydostledenSydkustleden.   

På invigningen finns även en mängd organisationer och föreningar som alla har cykelfrågorna i fokus. Förutom Trafikverket och Region Skåne finns representanter från Malmö FN-förening, Cykelfrämjandet, MTB Skåne, Malmö stad med flera som gärna svarar på dina frågor.