Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya växlar på plats på Södra stambanan för en robustare tågtrafik

Under vecka 20 genomförde Trafikverket ett omfattande växelbyte på Södra stambanan på sträckan Eneryda-Hässleholm. På söndagen gjordes de sista insatserna och på måndagen kunde trafiken rulla igång som vanligt på sträckan.

- Arbetet har gått enligt plan och det arbete som skulle genomföras under avstängningen är klart. Vi är många som arbetat för att det här skulle fungera så bra som det gjort och utöver växelbytet har flera underhållsarbeten gjorts, säger Henrik Andersson, en av Trafikverkets projektledare.

Under veckan ersattes tågen på sträckan med buss och Trafikverket vill tacka alla resenärer som rest på sträckan under veckan för deras tålamod.

Under de två kommande veckorna genomförs en del efterarbete på sträckan. Arbetet genomförs nattetid men under perioden gäller nedsatt hastighet för järnvägstrafiken på sträckan mellan Eneryda och Hässleholm. Hastigheten sänks för att skapa en säker arbetsmiljö för dem som arbetar i spåren. Sänkningen kan orsaka mindre förseningar i tågtrafiken.