Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vågplattor på E6 tas bort för att minska risken för trafikstörning

Den 28 maj stänger Trafikverket E6 mellan trafikplats Rydebäck och trafikplats Helsingborg södra i norrgående riktning. Anledningen är ett vägarbete som, när det är klart, kommer att minska risken för framtida störningar.

Arbetet som innebär att vågplattor som använts för att väga tunga fordon ska plockas bort kommer att pågå under tisdagen den 28 maj mellan klockan 09:00 och 21:00. För att Trafikverket ska kunna skapa en säker miljö för såväl trafikanter som för personalen som utför arbetet stängs vägen av i norrgående riktning. Trafiken kommer att ledas om via väg 1360, 1350, 1370 och 109 (Landskronavägen och Rausvägen).

- Vågplattorna som ska bort har fungerat väl men kräver stora insatser med kalibrering och service i vägbanan vilket krävt stora insatser vid underhåll. Det innebär i sin tur risk för omfattande störningar i trafiken, en risk vi nu bygger bort, säger Van Thai, Trafikverkets projektledare.