Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E22 genom Skåne
Denna nyhet är äldre än 6 månader

E22 stängs av utanför Lund när en digital skylt byts ut

Helg vecka 4 byter vi ut en digital skylt på E22 mellan trafikplatserna Råby och Gastelyckan. Arbetet innebär att vägen måste stängas av i bägge riktningar och att trafiken leds om.

Mellan den 24 januari klockan 19.00 och den 26 januari klockan 09.00 kommer E22 vara avstängd i båda riktningar mellan trafikplats 20, Råby och trafikplats 21, Gastelyckan. Följ omledningsväg som skyltas med orange vägvisning. Anledning till avstängningen är att en digital skylt ska bytas ut.

Digitala skyltar används för viktig trafikinformation

- Eftersom det är ett omfattande arbete har vi valt att förlägga arbetet till en helg för att påverkan på trafiken ska bli så liten som möjligt. Risken finns trots allt att det kan bildas köer på omledningsvägarna vissa tider under avstängningen då skylten ska bytas ut, säger Van Thai projektledare på Trafikverket. Det är ett ganska omfattande arbete med att byta ut och justera digitala skyltar. Digitala skyltar används för att visa viktig trafikinformation och ge dig som bilist förutsättningar för att komma fram smidigt och tryggt, slutar Van Thai.

Hoppas ni har överseende med arbetet och att ni planerar er resa i god tid, då er resa kan ta längre tid.

Trafikinformation i Skåne län