Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad inresa till Danmark påverkar trafiken

Danmarks regering har beslutat att begränsa inresorna i landet för att hindra spridningen av coronaviruset. Inresebegränsningen gäller från den 14 mars till och med den 13 april får mycket stor påverkan på både väg-, järnvägs och färjetrafik.

Trafikverket arbetar tillsammans med tågoperatörerna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för både trafikanter och resenärer i rådande situation. 

– Just nu befinner vi oss i en extraordinär situation och det ställer stora krav på oss alla, säger Lennart Andersson Regiondirektör på Trafikverket. Vi vill uppmana alla att underlätta situationen genom att visa hänsyn, behålla lugnet och hålla sig uppdaterade om utvecklingen.

Om du planerar att resa till Danmark uppmanar vi dig att kontrollera att dina skäl till inresa är giltiga via Sweden abroads webbplats, länk finns nedan. Dansk gränskontroll kontrollerar att inreseförbudet efterlevs och att inresa kan styrkas av resenären vid landets gräns. Där avvisas de som inte bedöms ha giltigt skäl till inresa.

  • Tågtrafiken över Öresundsbron kommer att köras med ett tåg i timmen i vardera riktning Malmö C - Köpenhamn H och omvänt. Att jämföra med de sex tåg som vanligtvis avgår per timme.
    För mer detaljerad information om din resa hänvisar vi till respektive tågbolag,
  • Vägtrafiken över Öresundsbron stoppas på Peberholm där en gränskontroll satts upp.
  • För information om färjorna Helsingborg och Helsingör hänvisar vi till respektive färjeföretag.