Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Blåst stängde banor i södra Sverige

Stormen Laura som drog in under torsdagen över Skåne och Småland, gjorde att Region syd beslutade om att av säkerhetsskäl stänga ett flertal banor i södra och västra Sverige. Alla banorna är nu åter öpnna igen för tågtrafik.

Under onsdagsförmiddagen tog Trafikverket i södra Sverige beslut om att stänga flera banor för tågtrafik med anledning av den kraftiga vind som drog in över området  torsdag 12 mars.

- Vi tar det här beslutet för att säkerställa att inga tåg ska bli stående med passagerare och att resenärer så tidigt som möjligt kan planera sin resa på annat sätt, säger Göran Holmberg på enheten Trafik i Malmö. För dig som ska åka tåg eller ut och köra på vägarna gäller det att ta del av den information som finns på vår webb, tågbolagens hemsidor och givetvis även att lyssna på lokalradion, slutar Göran.

Alla banorna är åter öppna för tågtrafik.

Innan tågtrafiken kan komma igång kommer alla sträckor att kontrolleras och eventuella fel åtgärdas. För mer information om din resa såsom ersättningstrafik hänvisas du till ditt tågbolag.

Trafikinformation på Trafikverkets webbplats
Skåne
Kronoberg
Blekinge
Jönköping

För tidtabeller se tågoperatörernas hemsidor.

Varningar
Klass-2, Kronoberg västra delen, Blekinge och Skåne.
Definition för Varning klass 2 stormbyar:
Vindbyar från 25 m/s upp till 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning.

Klass-1, Jönköping östra delen, Kalmar och Kronoberg östra delen.
Definition för Varning klass 1 mycket hårda vindbyar:
Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon.