Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Fotograf: Ossian Olsson, Trafikverket

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sommarens järnvägsarbeten gör att framtidens resor och transporter blir smidigare

Under sommaren genomför Trafikverket en rad förbättringsarbeten på järnvägen, bland annat i södra Sverige. Det innebär viss påverkan på tågtrafiken.

Under de närmaste åren investeras stora pengar i järnvägen för att den ska bli mer pålitlig, punktlig och det ska vara enkelt att resa grönt.

Att förbättra järnvägen och samtidigt släppa fram så många tåg som vill köra är en svår ekvation. Arbetena är planerade sedan länge. Därför är tågbolagens tidtabeller redan anpassade efter sommarens arbeten. Kontakta ditt resebolag om du vill veta mer om restider och ersättningstrafik.

Vi kommer bland annat att stänga av sträckan mellan Malmö och Lund som en del av arbetet att bygga fyra spår på sträckan så att fler tåg får plats. Tågtrafiken mellan Malmö och Helsingborg påverkas när vi möjliggör för persontågstrafik på sträckan Kävlinge-Lomma-Malmö. För att fler ska kunna resa smidigt och tryggt tillgänglighetsanpassar vi plattformarna och bygger om trapphusen på Hässleholms centralstation. Vi byter också spår mellan Älmhult och Olofström för att förlänga järnvägens livslängd. I slutet av sommaren byter vi spår och växlar mellan Helsingborg och Teckomatorp för att skapa förutsättningar för en tågtrafik med bättre punktlighet. Mellan Ängelholm och Maria i norra Helsingborg påbörjas arbetet senare i höst med att bygga dubbelspår för att förbättra resandet mellan Malmö och Göteborg.