Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E6 stängs av vid ekoduktbygget på Hallandsåsen

Trafikverket bygger sedan januari en ekodukt över E6 på Hallandsåsen. För att påverka trafiken så lite som möjligt under byggtiden sätts nu två portaler upp för att möjliggöra att arbetet med ekodukten kan pågå samtidigt som trafiken passerar.

När portalerna sätts på plats behöver trafiken på E6 stängas av under två helger i mars.

E6 stängs av mellan trafikplats Hallandsås och trafikplats Hjärnarp: 

  • I södergående riktning den 12-15 mars, med start fredag kväll kl. 19.00 fram till måndag morgon klockan 06.00.

Klicka här för att se karta med markerad omledningsväg. 

  • I norrgående riktning den 19-22 mars, med start fredag kväll klockan 19.00. fram till måndag morgon klockan 06.00.

Klicka här för att se karta med markerad omledningsväg.

Trafiken leds om via väg 105 och väg 1701 (gamla E6). Omledningen är skyltad med orange vägvisning.

De bruna plattorna är portaler som sätts upp för att ekoduktbygget ska kunna genomföras med så lite trafikpåverkan som möjligt. De möjliggör också en kortare byggtid och en säkrare miljö för de som bygger. Klicka på bilden för större bild. 

- Byggnadssättet för den här ekodukten är ett nytt sätt att arbeta. Portalerna som vi nu sätter upp under två helger i mars, möjliggör att vi sedan på ett skyddat sätt kan bygga stålvalven som utgör själva ekodukten, samtidigt som trafiken kan passera under. Det gör att vi också får en kortare byggtid, säger Fatri Rexhepi, projektledare på Trafikverket.

Efter avstängningarna i mars är två körfält i norrgående riktning och ett i södergående öppna för trafik vid arbetsplatsen fram till september. Ytterligare två helgavstängningar kommer att ske hösten 2021 när portalerna monteras ner.