Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tågtrafiken mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med buss den 12-20 november och den 26-27 november

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta på grund av dubbelspårsutbyggnaden Strängnäs-Härad. Flera olika arbetsmoment ska utföras under den kommande veckan.

Avstängningen sker mellan lördag den 12 november klockan 00.20 och måndag den 21 november klockan 04.30, samt från lördag 26 november klockan 00:20 till måndag 28 november klockan 04:30.

Det är nödvändigt att stoppa tågtrafiken för att säkert kunna arbeta på och vid spåret. Många arbeten, både längs spåret och vid perrongen, ska ske under veckan. Bland annat att byta betongplattor närmast spåret och riva gjutformen på bron över Södertäljevägen. Stommen till resecentrum ska lyftas och monteras på plats. Det är en av anledningarna till att hela perrongen stängs av vid Strängnäs station, inklusive kiosken, under hela veckan.

SJ:s tåg mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med bussar, vilket gör att restiden förlängs med cirka 30 minuter. I Strängnäs går ersättningsbussarna från Långbergsgatan. På måndag morgon den 21 november rullar tågen som vanligt igen.

De som bor och jobbar nära byggarbetsplatserna kan komma att störas av buller, sprängningar och transporter. För att hinna så mycket som möjligt kan vi även behöva arbeta nattetid. Vi gör vårt bästa för att undvika störande moment nattetid och ber om överseende med de vibrationer och ljud som ändå kan uppkomma.

När dubbelspårssträckan mellan Strängnäs och Härad är klar, sommaren 2018 blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet.

Tågtrafiken kommer även att vara inställd vid tre tillfällen under 2017, första perioden är lördag 22 april – söndag 30 april. SJ informerar om ersättningstrafik på sin webbplats.