Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fullsatt vid invigningen av Strängnäs nya resecentrum

Strängnäs har nu ett nytt modernt resecentrum med plats för cirka 500 besökare. Invigningen som gick av stapeln den 10 december blev snabbt fullsatt. Den lokala kören Lövsångarna stod för underhållningen.

Strängnäs nya resecentrum öppnade för resenärer den 1 december. Invigningen ägde rum vid tidtabellskiftet den 10 december, och samma dag började bussarna trafikera det nya busstorget utanför resecentrumet.

Intresset var stort bland Strängnäsborna, det blev snabbt fullsatt och sammanlagt besökte cirka 700 personer evenemanget. Den lokala kören Lövsångarna stod för musikunderhållningen och Culinary Craft från Thomasgymnasiet hade bakat lussebullar och pepparkakor.

Strängnäs resecentrum ingår som ett delprojekt i arbetet med dubbelspår mellan Strängnäs och Härad. Nya resecentret är en komplex byggnad som går över tågspåren och har ett underjordiskt garage med plats för drygt 130 bilar och 50 cyklar. Byggnaden har nominerats till Årets bygge av Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin.

Lena Erixon tackade strängnäsborna för tålamodet under byggtiden

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon tackade alla som har deltagit i bygget. Hon riktade ett särskilt tack till Strängnäsborna för att de tålmodigt har stått ut med bygget under åren och hälsade dem välkomna in i värmen i nya resecentrum. Hon pratade också om det fortsatta arbetet med dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad.

Sörmlands landshövding Liselott Hagberg poängterade hur viktigt det är med välutbyggda transporter när Stockholm-Mälarregionen växer. Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, pratade på temat trafikinformation.

Sommaren 2018 är dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad klart

Utbyggnaden till dubbelspår mellan Strängnäs och Härad fortsätter enligt tidplan. Sommaren 2018 ska hela sträckan mellan Strängnäs och Härad vara klar, och regionen blir en ännu mer attraktiv plats för människor att leva och arbeta i.

Se film om dubbelspårsutbyggnaden

Läs mer om utbyggnaden till dubbelspår