Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket genomför ny studie för väg 55

Trafikverket har startat en åtgärdsvalsstudie för riksväg 55 på sträckan Björndammen (utanför Malmköping) – Strängnäs – Enköping.

Studien tas fram i ett samarbete mellan Trafikverket, regionförbundet Sörmland, region Uppsala, Enköping kommun, Strängnäs kommun och Flens kommun. Den är planerad att vara klar 2019.

Åtgärdsvalsstudien är en fortsättning på Trafikverkets åtgärdsvalsstudie väg 55, Katrineholm-Uppsala  som blev klar hösten 2017 (se länk nedan). Den studien behandlade systemnivån och visade på trafiksäkerhetsbrister och framkomlighetsproblem samt tillgänglighetsproblem för kollektivtrafik och oskyddade trafikanter på hela stråket.

Den studie som nu pågår ska resultera i konkreta, beställningsbara åtgärder till de brister som finns på den ca 6 mil långa sträckan. Arbetet påbörjades sommaren 2018 och väntas vara klart i slutet av 2019.

Det övergripande syftet är att främja en sammanhållen och upprustad väg 55. Trafikverkets rapport kommer att utgöra underlag för regional infrastrukturplanering.