Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetsskylt.

Vi asfalterar om E20 mellan Arphus och Stockholms länsgräns

Den 20 maj till den 20 juni asfalterar vi om E20 mellan Arphus och Stockholms länsgräns. Arbetet medför begränsad framkomlighet och förlängd restid.

Arbetet sker i två etapper:

Första etappen är mellan Arphus och trafikplats Lunda vid infarten till Strängnäs. På den sträckan kommer vi asfaltera höger körfält i båda riktningar, ett arbete som pågår mellan den 20 och 30 maj.

Etapp två, där vi arbetar från och med den 3 juni till den 20 juni, är mellan trafikplats Biskopskvarn och Stockholms länsgräns. Här asfalterar vi både höger och vänster körfält i båda färdriktningarna.

Avstängningar vid trafikplats Härad

Uppdaterat 2019-05-22. Nedanstående avstängningar gäller den 23-28 maj.

  • Avfarten från E20 till Härad är avstängd i östergående riktning, det vill säga mot Stockholm. 
  • Om du kommer från Härad och ska mot Stockholm är påfartsrampen vid trafikplats Härad avstängd. 

Vi hänvisar trafiken till väg 900 (det vills säga gamla E20) som går parallellt med E20. 

Vi leder över trafiken i motsatt riktning

För att genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer vi leda över all trafik till den motsatta körriktningen där det kommer vara mötande trafik med ett körfält i varje riktning.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka fem veckor totalt. Inget arbete sker fredag-söndag, men trafiklösningen med att trafiken leds över i motsatt körriktning finns kvar även dessa dagar.

Planera resan och visa hänsyn

Tänk på att planera er resa och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden. Tack för visad hänsyn och förståelse för det pågående arbetet!