Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetesskylt

Begränsad framkomlighet mellan Skogstorp och Alberga när vi lägger ny asfalt

Den 26 april-20 maj asfalterar vi om väg 230 mellan Skogstorp och Alberga, väster om Eskilstuna. De första två veckorna tar vi bort den gamla asfalten, sen lägger vi ny. Arbetet medför begränsad framkomlighet, passera med försiktighet.

Arbetet med att fräsa bort den gamla asfalten blir klart den 5 maj. Sedan blir det ett uppehåll fram till den 12 maj då vi kommer att lägga ny asfalt på sträckan.  

För att kunna genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer ett körfält att vara avstängt och trafiken kommer att ledas förbi vägarbetsplatsen med hjälp av lots. Arbetet sker mellan klockan 06.00 och 22.00. 

– Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö, säger projektledare Maria Dryselius.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den något förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka fyra veckor.