Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Broarbete på Roslagsbro

Den 18 juli påbörjar Trafikverket underhållet av bron över Brosjöns utlopp vid Roslagsbro kyrka. Det innebär att bron då stängs för biltrafik.

Arbetet med bron fortsätter enligt planerna vilket innebär att vi kan öppna den för biltrafik igen den 2 september på eftermiddagen.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet ytterligare en period vilket be ett körfält kommer att vara öppet för trafik i båda riktningar.

Gång-och cykeltrafikanter kommer att kunna använda bron som vanligt under hela renoveringstiden.

Vecka 27 kommer vi inleda etablering av arbetsplatsen. Det betyder att vi gör förberedande jobb. Det kommer inte att påverka trafiken utan all trafik kommer kunna gå som vanligt på bron under etableringsperioden.

Underhållet omfattar många olika moment och kommer att påverka trafiken under hela tiden arbetena pågår. Det första vi kommer att göra är att renovera brofogarna.

I övrigt ska vi underhålla kantbalkar, räcken samt gjuta ny betongplatta för att förlänga brons livslängd. Det är viktigt att kontinuerligt underhålla och reparera våra broar och vägar så att trafikanterna kan köra tryggt och säkert.