Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Drottningholmsbron renoveras igen

Under vecka 41 påbörjar Trafikverket renoveringen av brofogarna på Drottningholmsbron. Arbetet kommer att utföras på nätterna för att störa trafiken så lite som möjligt.

I december 2015, just efter en renovering, upptäcktes skador på betongkonstruktion som ligger under brofogarna på Drottningholmsbron vilket också medförde buller för personer som bor i närheten av bron.

Under mars och april 2016 utfördes åtgärder för stärka betongen och få bort bullret, samtidigt upptäcktes ytterligare skador på bron.

Trafikverket beslutade därför före sommaren 2016 att täcka över brofogarna tillfälligt med plåtar tills ny metod för renoveringen tas fram.

Tidigare underhållsåtgärder

Efter påpekande från boende kring bron 2012 om buller från brofogarna, upptäckte Trafikverket att det fanns skador på Drottningholmsbron. Två av brofogarna behövdes byta ut akut.

Under hösten 2013 påbörjades reparationsarbetet som pågick i två omgångar.

Eftersom det visade sig att arbetet på dagarna medförde stora trafikstörningar ändrade vi planerna och utförde underhållsjobbet på nätterna istället. Det medförde att arbetet tog längre tid än beräknat och slutfördes inte förrän senhösten 2015. Ett par månader efter slutbesiktningen upptäckte vi att det fanns ytterligare skador i betongen.