Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar vi den nya pendeltågsstationen i Kallhäll

Nu öppnar vi den nya pendeltågsstationen i Kallhäll. Vi har under två års tid byggt en ny pendeltågsstation i Kallhäll och den åttonde augusti släpper vi på trafiken efter sommarens avstängning.

Under sommarens avstängning kopplade vi ihop alla de olika delarna av anläggningen som vi byggt under fyra år på sträckan Barkarby till Kallhäll. Vi har byggt nya spår och växlar och ett helt nytt signalsystem på sträckan. När alla delar i anläggningen är nya och med nya signalsystemet på plats kommer järnvägsanläggningen att vara mindre känslig för störningar.

Trafikverkets Projekt Mälarbanan bygger ut järnvägen från två till fyra spår på en tjugo kilometer lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm för att fler ska kunna ta tåget.  Nya pendeltågsstationer byggs i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg. Hela utbyggnaden av Mälarbanan är klar 2025.

Läs mer om projekt Mälarbanan