Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kortare restider till Stockholm på sikt

Nu genomförs åtgärder för att minska restiden för bussar på väg 222. Cirka 9 000 morgonresenärer får på sikt en smidigare resa genom att bussar prioriteras vid trafiksignaler och med nya busskörfält på Gustavsbergsvägen och Skärgårdsvägen.

Mellan Nacka och Hemmesta förväntas restiden minska med nära tio minuter i högtrafik. Sträckan Nacka - Hemmesta är det första steget i denna satsning. Staten, landstinget och Nacka och Värmdö kommuner har skrivit under en avsiktsförklaring för att genomföra de åtgärdsförslag som tagits fram i en så kallad åtgärdsvalsstudie. Åtgärderna börjar i år och pågår till 2022.

Samverkan för kortare restider

Avsiktsförklaringen är första steget i satsningen Grönt ljus stombuss. Genom så kallade åtgärdsvalsstudier listas åtgärder som gör det enklare för regionens stombussar att komma fram. Restiderna blir kortare och punktligheten ökar för ett stort antal resenärer. Grönt ljus stombuss är en samverkan mellan staten, landstinget och kommunerna för att genom små, men väl koordinerade åtgärder förbättra framkomligheten för kollektivtrafiken. Motsvarande åtgärder görs i ett första steg på ett femtontal sträckor som alla finns med i trafikförvaltningens stomnätsplan.