Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Cykelfrämjande prestationer premieras

Den 13 oktober presenteras cykelbokslutet för 2015, och samtidigt utses vinnaren av årets cykelprestation. Bokslutet görs för andra året och är en uppföljning av den regionala cykelplanen i Stockholms län.

Sedan 2014 finns en regional cykelplan för Stockholms län med visionen: Smidigt, smart och säkert – så cyklar vi i Stockholmsregionen. Målsättningen är att cykelanvändningen i länet ska öka från 5 procent till 20 procent till år 2030. Då ska alla regionala cykelstråk i planen vara utbyggda och färdiga.

För andra året görs nu ett cykelbokslut – en uppföljning av de cykelåtgärder som har gjorts av olika väghållare under 2015, baserat på den regionala cykelplanen. Den 13 oktober presenteras bokslutet på Landstingshuset och samtidigt utses vinnaren av årets cykelprestation, ett nytt pris som delas ut till en aktör som har utmärkt sig extra bra under 2015.

Nytt för i år är att det nyinrättade regionala cykelkansliet ansvarar för bokslutet. Cykelkansliet är ett samarbete mellan Stockholms läns landsting, Länsstyrelsen i Stockholms län och Trafikverket Region Stockholm.

Läs mer

Läs mer om cykelkansliet och presentationen av cykelbokslutet
http://www.sll.se/verksamhet/Regional-utveckling/Nyheter-Regional-utveckling/2016/10/Rivstart-for-det-regionala-cykelkansliet/

Läs mer om regionala cykelstrategin
http://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/Regional-cykelstrategi/