Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Barkarby station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar vi den nya pendeltågsstationen i Barkarby

Nu öppnar vi den nya pendeltågsstationen i Barkarby. Vi har under drygt två års tid byggt en ny station i Barkarby och den 10 oktober öppnar vi den nya stationen för pendeltågsresenärerna.

Projekt Mälarbanan bygger ut järnvägen från två till fyra spår på en tjugo kilometer lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm för att fler ska kunna ta tåget. Nya pendeltågsstationer byggs i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg.

Under sommarens avstängning av Mälarbanan har vi kopplat ihop alla de olika delarna av anläggningen som vi byggt under fyra år på sträckan Barkarby till Kallhäll. Vi har byggt nya spår, växlar och ett helt nytt signalsystem.

Vi öppnade den nya pendeltågsstationen i Kallhäll i augusti när vi släppte på trafiken efter sommarens avstängning av Mälarbanan och nu öppnar vi stationen i Barkarby.

I december när den nya tidtabellen för 2017 börjar gälla är alla fyra spår i drift mellan Kallhäll och Barkarby och Projekt Mälarbanans första etapp klar.

Vad händer sedan?

Vi fortsätter med förberedande arbeten på sträckan Spånga-Barkarby och vi planerar för utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår genom Solna och Sundbyberg.

Fakta

Projekt Mälarbanan bygger ut järnvägen från två till fyra spår på en tjugo kilometer lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm för att fler ska kunna ta tåget. Nya pendeltågsstationer byggs i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg. Hela utbyggnaden av Mälarbanan planeras vara klar 2025.

Läs mer om projekt Mälarbanan och vad vi bygger:
www.trafikverket.se/malarbanan