Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samverkan i Stockholm – en vinnare!

Samverkan Stockholmsregionen, där Trafikverket är en av 37 aktörer, är vinnare av säkerhetsbranschens pris Security Awards 2016, för vår förmåga att förebygga risker och hantera kriser.

Samverkan Stockholmsregionen tog i tisdags emot utmärkelsen "årets riskmanagementarbete" vid Security Awards på Stockholmsmässan. Med vid prisutdelningen fanns representanter från samordningskansliet och den regionala chefsgruppen, bland andra Magdalena Bosson, länsöverdirektör vid Länsstyrelsen och Maria Nichani, chef för Trafikledningsområde Öst/Stockholm, Trafikverket.

– Det är fantastiskt att få denna utmärkelse efter alla år som vi har arbetat målmedvetet för att utveckla vår samverkan mellan myndigheterna för att minimera risker i samhället för medborgarnas bästa. Jag är stolt över att samverkansarbetet uppmärksammas på detta sätt och stolt över alla inom Trafikverket som har bidragit och bidrar i detta arbete, säger Maria Nichani.

Juryns motivering:
"Genom samverkan för effektiv hantering av händelser som utsätter samhället för stora utmaningar har Samverkan Stockholmsregionens aktörer skapat en effektivitet och grundläggande förmåga att förebygga risker och hantera kriser. Samverkan Stockholmsregionen är ett bra exempel på hur god samverkan kan resultera i sektorsövergripande riskmanagementarbete."