Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägfärjan Castella
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägfärjan Castella på Vaxholmsleden moderniseras

Castella transporterade förra året 1,1 miljoner fordon och gick 24 465 turer. Nu ska styrhytten förbättras och förnyas. Det ska resultera i bättre säkerhet och bättre arbetsmiljö.

Trafikverket Färjerederiet har skrivit avtal med Oskarshamnsvarvet om att bygga om styrhytten på vägfärjan Castella. Ombyggnationen börjar förberedas från 1 mars 2017 och planeras vara färdig våren 2018. Den mer omfattande insatsen genomförs på Oskarshamnsvarvet under november 2017 till mars 2018.

Ombyggnationen innebär att Castella får ett modernt styrsystem och ett nytt elsystem. Med det förbättras tekniken och säkerheten på färjan kontinuerligt. Vägfärjan har under det senaste åren haft några incidenter (utan personskador) som kopplats till styrsystemet.

Castella går i dag i trafik på Vaxholmsleden mellan Vaxholm och Rindö i Stockholms skärgård. Ombyggnationen ska inte påverka trafiken på vägfärjeleden.