Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi leder om trafiken på E4:an vid Häggvik

Vi kommer att leda om trafiken förbi Häggvik i två år medan förbifart Stockholm byggs. I november 2017 har vi även bytt en trumma på E4 vid Knivsta, vilket också lett till påverkan på trafiken.

 

Trumbytet klart mellan Uppsala och Knivsta

Vid Knivsta har vi bytt en vägtrumma. Vi har samtidigt passat på att bygga en faunapassage, en så kallad uttertrumma. Arbetet blev klart i tisdagen 14 november, tre dagar före beräknad tid. Nu kan både uttrar och trafikanter färdas säkert.

Vid Häggvik leder vi om trafiken

Vid Häggvik gör vi två trafikomläggningar och då leder vi om vi all trafik till två tillfälliga vägar. Natten mellan 10 och 11 november lägger vi om trafiken i södergående körriktning och natten mellan 17 och 18 november lägger vi om trafiken i norrgående körriktning. Vi gör det för att kunna fortsätta bygga den nya sträckningen Förbifart Stockholm, som ska länka samman norr- och söderort. I höjd med Häggvik kommer Förbifart Stockholm att ansluta till trafikplats Häggvik genom två broar.

De tillfälliga vägarna har samma antal körfält som den vanliga vägen. Den tillfälliga lösningen kommer att finnas fram till 2019 när den nya vägen öppnar för trafik.

– Vi arbetar för att omläggningarna ska flyta på så smidigt som möjligt, men under tiden som vi flyttar över trafiken kommer flera körfält att stängs av tillfälligt, säger Lina Gruber.
Läs mer i nyheten Fem körfält på E4 flyttas i Häggvik