Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild från bygget av E4 Förbifart Stockholm
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bygget av förbifarten i full gång i södra Stockholm

Nu tar bygget av Förbifart Stockholm fart på allvar. I november leddes trafiken om vid Kungens Kurva, och nu börjar vi spränga bort berg för tunnlarna. Vid sprängningarna behöver trafiken tillfälligt stoppas i tio minuter.

Sprängningarna vid Kungens Kurva utförs måndag–fredag vid klockan 10:00 och 14:00. Vid dessa tider stänger vi av trafiken på motorvägen i tio minuter per gång.

När tunnlarna är färdiga kommer de att gå från Kungens kurva till Häggvik. På- och avfarterna till tunnlarna kommer att ligga mitt i E4/E20 i höjd med IKEA samt söder om Bredängs trafikplats.

Bergmassor på båt

Totalt ska Trafikverket transportera bort 22 miljoner ton bergmassor under byggtiden av E4 Förbifart Stockholm. En del behöver gå med lastbil, men för att spara på miljön fraktas cirka tio miljoner ton sjövägen på Mälaren.

För ändamålet har vi byggt en tillfällig hamn vid Sätra Varv. Sjötransporterna är en relativt ny men målmedveten miljösatsning från Trafikverkets sida. Läs mer i länk nedan.