Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på pendeltågsstationen i Rönninge
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi ökar säkerheten på Västra stambanan i Rönninge och Tumba

Mellan fredagen den 19 oktober klockan 22.00 och måndagen den 22 oktober klockan 05.00 stänger vi av Västra stambanan mellan Södertälje hamn och Tumba. Vi gör det för att kunna utföra underhållsarbeten i Rönninge och i Tumba.

Järnvägstunnlarna i Rönninge

Vi förstärker tunneltaket i västra Rönninge eftersom taket i de tre tunnlarna är i behov av renovering. Innan helgavstängningen kommer vi att ha tvättat taket i tunnlarna. När vi arbetar kommer vi att stänga av gång- och cykelvägen mellan Gustavslundsvägen och Tallsätravägen, norr om den södra och mellersta tunneln. Arbetena kan upplevas som störande för de som bor nära järnvägen.

Plankorsning vid Vattravägen, Tumba

I Tumba, vid Vattravägen, ska vi byta ut delar av järnvägen där väg och järnväg korsar varandra, en så kallad plankorsning. Järnvägsanläggningen vid plankorsningen är nedbruten på grund av olika faktorer så som ålder, hög belastning från vägtrafik och i kombination med saltning under vinterperioden. Följ den skyltade omledningsvägen.

Pendeltågstrafiken ersätts med buss

Samtliga pendeltåg på sträckan mellan Södertälje hamn och Tumba station ersätts med buss. För mer information om busstider hänvisar vi till tågoperatören.