Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Viktiga järnvägsarbeten i Stockholmsområdet påverkar påsktrafiken

Under påsken (vecka 16-17) genomför Trafikverket en rad förbättringsarbeten på järnvägen. Därför kommer vissa järnvägssträckor tillfälligt stängas av, vilket påverkar resenärer som reser via Stockholm.

Avstängningarna är nödvändiga för att vi ska kunna utföra viktiga arbeten. Tågtrafiken stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill järnvägsspåren, men också för resenärerna. Det kan kännas stökigt och besvärligt för dig som reser i påsk, men på sikt kommer våra arbeten att leda till förbättrad framkomlighet för alla.

Vi kommer bland annat att stänga av sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra, den så kallade Getingmidjan. Det gör vi för att kunna utföra arbeten som är en viktig del i upprustningen av Sveriges mest trafikerade tågsträcka. Även sträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg, som är en del av Mälarbanan, kommer att stängas av för arbeten som kommer att resultera i utbyggnad av järnvägen från två till fyra spår. Under avstängningarna passar vi även på att utföra flera olika underhållsarbeten. Alla arbeten påverkar inte trafiken, men är viktiga för säkerheten och punktligheten.

Anpassade tidtabeller

Arbetena har planerats långt i förväg och därför är tågbolagens tidtabeller redan anpassade. Det kan innebära justerad och längre restid och i vissa fall ersättningstrafik.

För att påverka trafiken och resenärerna så lite som möjligt utförs arbetena under påsken (vecka 16-17) då betydligt färre personer arbetspendlar.

Mer om arbetena och hur det påverkar trafiken

Mer information om påskens större arbeten på järnväg i Stockholmsområdet visas i kartan. Om du klickar på kartan finns en pdf-fil med karta i större format, beskrivningar av var det är avstängningar och begränsad framkomlighet, trafikpåverkan samt vilka arbeten som utförs.

Planera resan och kolla läget

Planera din resa och lägg in marginaler i restiden. Kontakta lokaltrafiken eller ditt tågbolag om du vill veta mer om restider och ersättningstrafik.