Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rollsta plankorsning avstängd

Rollsta plankorsning är avstängd på obestämd tid, då vi inte kan uppfylla säkerhetskraven för allmänheten.

Rollsta är en plankorsning av modell gångfålla som ligger norr om Märsta station. Se karta 1.1. Plankorsningen stängs ner på grund av att vi inte kan uppfylla säkerhetskraven för allmänheten. Avstängningen gäller från och med 24 maj 2019 och på obestämd tid.
Karta 1:1 (jpeg-fil, 55 kB)

Gående som ska passera spåret hänvisas med skyltar på vardera sida om Rollsta plankorsning till plankorsningen som ligger cirka 250 meter söderut. Den heter Brobyvägen, se karta 1.2
Karta 1:2 (jpeg-fil, 55 kB)

Varför har vi stängt gångfållan?

Gångfållan har stängts eftersom de betongplattor som man går på glipar och/eller glider iväg. Detta innebär en risk för de som ska passera.

Plattorna i gångfållan är av en äldre modell som inte tillverkas längre, därför måste vi hitta andra alternativ att ersätta med. Dessa betongplattor är endast en del i hela plankorsningen, där alla delar hänger ihop som en helhet. Därför kan vi inte endast byta plattorna, utan vi behöver även byta slipers och räls för att få en långvarig och hållbar lösning. Arbetet med att återställa korsningen är således både tidskrävande och kostsamt.

Vi beklagar att det blir en längre sträcka att promenera för er som brukar passera Rollsta plankorsning.