Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lena Erixon möter resenärer på Stockholm central

Vi rustar järnvägen och jobbar som mest nu på sommaren. Vi kommer sannolikt att påverka dig som ska ut och resa. Lyssna på vår generaldirektör Lena Erixon som svarar på frågor från resenärer i Stockholm.

Lena Erixon, generaldirektör vid Trafikverket har idag träffat resenärer på Stockholm central och besvarat frågor som handlar om vårt arbete i sommar. Många frågor har också kommit in via sociala medier som till exempel Facebook.
Följ oss på Facebook 

Frågor från resenärer

Ni säger att ni jobbar hårt på järnvägen i sommar. Kommer tågen att vara punktliga när ni är klara? Hur påverkas jag som reser, av järnvägsarbetet i sommar?

Till vardags är det fullt med tåg på spåren och där är det svårt för oss att störa med spårarbete. Därför jobbar vi intensivt på sommaren när många är lediga. Det kan innebära längre restider och justerade tidtabeller.Varför drabbas hela Sverige om det blir igenkorkat i Stockholm?

Vi jobbar på en viktig tågsträcka mitt i centrala Stockholm. Åtta av tio tågresor börjar eller slutar i Stockholm. Och när det gäller järnväg hänger allt ihop. När vi stänger av och rustar järnvägen genom centrala Stockholm påverkar det hela landet.

 

Mer om hur vi förbättrar järnvägen

Sliten räls, signalsystem och kontaktledningar byts ut i hela landet, för att resor och godstransporter ska bli mer pålitliga. Mer pengar går till att byta ut gamla delar, istället för att lappa och laga.

Allt detta gör att vi får en mer robust järnväg och att fler tåg kommer i tid. Vi rustar upp hela Sveriges järnväg, och banor som hanterar de viktigaste transportflödena har prioritet.

Läs mer om hur vi rustar upp järnvägen här