Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på bergsskärningen i Södertälje.

Vi utför bergarbeten i Södertälje

Den 1-31 juli arbetar vi i bergsskärningen strax söder om trafikplats Södertälje Syd på E4. När vi genomför dessa arbeten påverkar det din vardag, eftersom det begränsar framkomligheten och förlänger restiden.

För att genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer vi leda över den norrgående trafiken, mot Stockholm, till den motsatta körriktningen. Vi öppnar upp räcket och byggt en tillfällig väg för att leda över trafiken. Därför kommer det att vara mötande trafik med ett körfält i varje riktning med sänkt hastighet förbi vägarbetsplatsen.

När vi arbetar vill du störa så lite och så kort tid som möjligt, därför kommer arbetet att ske både dag- och nattetid. Inget arbete sker lördag-söndag, men trafiklösningen med att trafiken leds över i motsatt körriktning finns kvar även dessa dagar.

Vi räknar med att arbetet tar cirka fyra veckor.

Vad är det vi ska göra?

Vi behöver förstärka berget intill vägen för att öka trafiksäkerheten eftersom det håller på att spricka. Vi kommer att ta bort lösa stenar och stadga upp berget. Vi sätter även upp ett nät som hindrar att stora stenar faller ner på vägen. Bergskärningen är 210 meter lång och cirka 10 meter hög.

Berg spricker på grund av temperaturskillnader under året och på grund av markrörelser. Vatten lägger sig i sprickorna, och när det är kallt fryser vattnet och spränger då sakta bort delar av berget.

Här kan du se exakt var bergsskärningen ligger (länk till Google Maps). 

Planera resan och visa hänsyn

Tänk på att planera er resa och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden. Tack för din förståelse!