Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi tar bort de sista belysningslinorna över Essingeleden

Nätterna mellan den 4 och 6 maj kommer det vara begränsad framkomlighet på Essingeleden norrut mellan trafikplats Västberga och trafikplats Nyboda samt avfarten ner på Årstalänken. Norrgående trafik kommer stoppas under kortare stunder mellan 24.00-04.00.

Vi ska ta bort 27 belysningslinor, varav 13 hänger över samtliga tio körfält. Nedtagningen sker i samband med ordinarie nattavstängning av Essingeleden i södergående riktning från Norrtull till Västberga.

Helt avstängt söderut, men tidvis även norrut

Så samtidigt som Essingeleden är avstängd för trafik söderut kommer vårt arbete med att ta bort belysningslinorna att påverka framkomligheten för trafiken som ska norrut. Linorna kommer att kapas ner 2-3 åt gången, när det sker stängs vägen av helt under 10-15 minuter. Detta för att vi ska kunna ta ner linorna på ett säkert sätt – både för de som arbetar på vägen men även för trafikanterna på vägen. Arbetet sker under båda nätterna den 4-6 maj mellan 24.00 och 04.00.

Nya stolpar på hela Essingeleden

Vi har under sex år etappvis bytt ut belysningen längs med Essingeleden mellan Tomteboda och Västberga. Belysningen som tidigare har hängt i linor över vägen sitter nu monterad på stolpar i mitten, vilket gör vårt arbete med att underhålla Essingeleden enklare. Linorna mellan trafikplats Västberga och trafikplats Nyboda är de sista som finns kvar över Essingeleden.

En av Sveriges mest trafikerade vägar

Essingeleden är en av Sveriges mest trafikerade vägsträckor och har mycket speciella förutsättningar för när och hur man kan utföra arbeten på vägutrustningen.

När vi gör våra arbeten påverkar det er vardag. Vi hoppas på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.