Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 292 mellan Gimo och Harg.

Väg 292 mellan Gimo och Harg stängs av

Från tidig morgon den 24 oktober till morgonen den 2 november stänger vi av väg 292 mellan Gimo och Harg. Vi ska byta ut en trasig vägtrumma strax väster om Kolmoravägen.

Den befintliga och trasiga vägtrumman ska bytas ut till en ny. Medan vi arbetar på platsen behöver vi stänga av vägen och trafiken leds då om via väg 76 och 288. Följ orange skyltning.

Vägen är avstängd från tidig morgon den 24 oktober och måndagen den 2 november klockan 06.00. När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vad ska vi göra?

Vi ska gräva upp vägen, schakta bort den gamla och trasiga vägtrumman. Sedan lägger vi dit den nya trumman, fyller igen och avslutningsvis asfalterar vi vägen. Det här arbetet beräknas ta knappt två veckor. Därefter kan vi återigen öppna väg 292 för trafik igen.

karta_vag292_750x425px_plupp_omledningsvag_version2.jpg

Den röda pluppen visar var vägtrumman ligger, och det blå strecket visar omledningsvägen.