Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Rörbron vid Raningsbäcken i Klabböle, väg 554, var en av de broar som skadades kraftigt i ovädret den 2 november.

Uppmaning till trafikanter och allmänhet i Umeå- och Vännäsområdet från Trafikverket

Den blöta hösten och den senaste tidens regnoväder har ställt till det rejält på vägnätet i Umeå och Vännäsområdet. Trafikverket uppmanar trafikanter och allmänhet att respektera arbetsområden och avspärrningar samt följa skyltningar.

- Vi ser tyvärr att arbetsområdet inte respekteras och att personer söker sig in i området för att fotografera, titta eller gena. Jag förstår nyfikenheten, men det är förenat med en stor risk, säger Claes Dahlgren, projektledare underhåll.
 
Flertalet skred, bortspolade vägtrummor och broar håller på att repareras, men nya skador dyker upp på vägarna i området. Det är viktigt att du som trafikant respekterar avspärrningar, följer skyltningar och respekterar dina medtrafikanter. Trafikverket uppmanar även trafikanter och allmänhet att respektera arbetsområden och avspärrningar då risken för skred och ras är fortsatt stor i dessa områden. Trafikverkets entreprenörer inspekterar vägarna, som vanligt, löpande.

Information om vägarbeten och andra störningar.