Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vägprojekt färdigt ett år tidigare

-Det är sällan vi får komma med sådana här trevliga nyheter, konstaterar en glad Anders Sundin, senior projektledare underhåll, Trafikverket. Bärighetsprojektet på väg 1052, mellan Dorotea och Storbäck är färdigt ett helt år tidigare än planerat.

Väg 1052 har varit i dåligt skick länge, bland annat med potthål längs hela sträckan och en dålig beläggning. 2019 påbörjade Trafikverket ett treårigt bärighetsprojekt för att öka framkomligheten och trafiksäkerheten. På den 56 kilometer långa sträckan har flera åtgärder genomförts, bland annat byte av trummor, dikningar, bortfräsning av beläggning, armering av sprickor, nytt bärlager och ny beläggning har lagts.

-Vår entreprenör, Peab, såg möjligheten att göra klart allt redan i år så att vägen var färdig innan det sämre vädret under höst och vinter, berättar Sundin, och fortsätter:
-Det är extra roligt att vi är färdiga ett år tidigare med tanke på vilket dåligt skick vägen var i före vi inledde bärighetsprojektet.