Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Beläggningsarbeten på Alnöbron begränsar framkomligheten

Alnöbron måste, som alla broar, underhållas. Med start måndag 16 september och fram till fredag den 27 september 2019 kommer vi att asfaltera om bron. Arbetet utförs nattetid. Nedsatt hastighet kl 05.00-21.00. Räkna med kö och längre restid.

Vi utför underhållsarbeten vecka 38 och 39 för att bron fortsatt ska hålla en god standard. Arbetet innebär att vi fräser bort den gamla asfalten och lägger en ny beläggning. Arbetena på bron kommer att utföras på nätterna mellan klockan 21.00 och 05.00, för att störa trafiken över bron i så liten utsträckning som möjligt. Det kommer alltid att vara möjligt att passera arbetsområdet, men medan arbete pågår kommer trafiken regleras med trafikljus och lots. Mellan klockan 05.00 och 21.00 kommer hastigheten att reduceras så räkna med kö och längre restid framförallt under rusningstid. Gående och cyklister kan passera på brons ena sida.

När arbetet är klart kommer Alnöbron att vara mer behaglig att köra på med ny asfalt.

Under 2020 kommer vi att gjuta igen serviceluckorna på bron. Vi återkommer med mer information kring dessa arbeten.

Ta det lugnt i trafiken och tack för visad hänsyn