Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten på Högakustenbron - trafiken hänvisas till två körfält

Under vecka 46-47, 11-24 november, utför vi reparationsarbeten på Högakustenbron. Från måndag den 11 november och under cirka två veckor får trafikanter samsas i två av de fyra körfälten.

- Vid den senaste inspektionen framkom att övergångskonstruktionerna, som förbinder bron med landsidan, på både norra och södra sidan har behov av underhåll. Vi inleder underhållsarbetena på måndag den 11 november och beräknar vara klara senast söndag den 24 november, berättar John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

Arbetet utförs i en körriktning åt gången. Det innebär att trafikanter får samsas i två av de fyra körfälten på bron. Hastigheten kommer vara sänkt och det kommer inte vara tillåtet att köra om på bron.

- Bron kräver med sina dryga 20 år ett kontinuerligt underhåll för att den fortsatt ska hålla en bra standrad. Under våren, sommaren och delar av hösten har vi målat brons hängkablar, vilket vi gör med ett mellanrum på 10 till 15 år. Nu är det dags att reparera övergångskonstruktionerna. Dessa utsätts för enorma påfrestningar och slitage med den stora trafikmängd som kör över dessa konstruktioner, säger John.

Under 2020 kommer vi att fortsätta arbetet med att måla brons hängkablar. Exakt när vi återupptar arbetet beror på väder, vind och luftfuktighet.